Worldschool

alt text
alt text
alt text

Grote maatschappelijke vraagstukken in onderzoeksprogramma's voor leerlingen

Het Worldschool Network biedt de school connecties met beleid, politiek, wetenschap, bedrijfsleven en tal van opdrachtgevers over de hele wereld.

Het netwerk wordt gebruikt om leerlingen levensecht onderwijs te bieden. Docenten kunnen zich dankzij het netwerk richten op hun kerntaken: het onderwijzen en begeleiden van leerlingen.

Het netwerk neemt de school werk uit handen; voor een afzonderlijke school is het moeilijk op eigen kracht een maatschappelijk netwerk van opdrachtgevers en deskundigen op te bouwen èn te onderhouden.

Worldschool is ontstaan na en dankzij het winnen van de zesde prijsvraag van het actieprogramma 'Maatschappelijke Sectoren & ICT'. Maatschappelijke Sectoren & ICT is een in 2011 afgesloten programma van de volgende ministeries: het Ministerie van Ekonomische Zaken, Landbouw en Innovatie; het Ministerie van Buitenlandse Zaken; het Ministerie van Justitie; het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; en het voormalige Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Het Worldschool Network beslaat een flink aantal onderzoeksprogramma's en onderwijsprojecten. De website van Worldschool geeft er een overzicht van. Of blader door deze online brochure om het aanbod van 2014 te zien.


Marja van Bijsterveld, indertijd staatssecretaris van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, overhandigt de prijs van de zesde prijsvraag M&ICT aan Worldschool directeur Erik Vos

 
Status