DOOR! Digitale Onderwijs Ontwerp Ruimte

alt text
alt text
alt text

Een omvangrijk computerprogramma voor het ontwerpen van onderwijs over duurzaamheid en milieuvraagstukken in het voortgezet onderwijs.

Door! is een computerprogramma voor het voortgezet onderwijs. Niet voor leerlingen, maar voor docenten. In Door! ontmoeten docenten enthousiaste collega’s en maken zij kennis met hun inspirerende onderwijspraktijk. Het programma zit boordevol ideeën en halffabrikaten om naar eigen hand en klas te zetten. Het programma is vooral interessant voor docenten die van educatief en activerend onderwijs houden. ‘Duurzaamheid’ is het overkoepelende thema.

Aanleiding voor DOOR! Is de constatering dat jarenlang projecten voor NME, mondiale educatie en duurzaamheidsonderwijs zijn gesubsidieerd, maar dat de resultaten van deze projecten vrijwel onzichtbaar zijn voor wie er niet direct bij betrokken was. DOOR! Bevat de verzamelde expertise van deze projecten.

DOOR! Is het meest uitgebreide computerprgramma of website die ooit door het Bureau is gemaakt. Alleen al de achtergrondprenten van Mieke de Haan vullen een complete tentoonstelling.

Door! Is gemaakt binnen het programma VMDO van de NCDO (Nationale Commissie voor Duurzame Ontwikkeling) te Amsterdam.


 
Status
Afgerond
Naar de webtentoonstelling van prenten van Mieke de Haan (helaas niet zichtbaar in Internet Explorer)

Of kijk in 'Architectuur van de wereld' dat online beschikbaar is.