Het Groen Adviesbureau

alt text

MBO en HBO studenten werken samen binnen een studenten onderneming

Telefoon. Educatief makelaar Marielle Jansen (4e jaars student van Van Hall Instituut) noteert tevreden dat akkerbouwer Sietse van der Wal een opdracht heeft voor het Groene Adviesbureau. Hij wil weten wat het voor zijn bedrijf betekent als hij zou omschakelen op biologische landbouw. ’s Middags voert Marielle de opdracht in het digitale systeem in. De opdracht is zo uitdagend dat enkele groepen leerlingen erop inschrijven. Dit is voor Stefan Berghoek een jaargenoot van Marielle en een van de inhoudelijk projectleiders) het sein om in actie te komen. Hij organiseert een ontwerpsessie met drie tweedejaars HBO-studenten, die de meest recente vakkennis verzamelen. Ze publiceren en ontsluiten die kennis in een aantrekkelijk vormgegeven digitale kennisruimte. De MBO-leerlingen sturen intussen een offerte naar van der Wal, die via de mail snel reageert. Ze raadplegen eerst nog even enkele vierde jaars HBO-studenten die aan het werk zijn met een opdracht in dezelfde sector.

Enige weken later. Telefoon. Sietse van der Wal wil graag zijn adviseurs spreken. Ze zijn niet in huis, maar Marielle Jansen noteert graag een boodschap. Of ze hem nog vier exemplaren van het rapport kunnen sturen voor enkele collega’s?

Dit is een project in het kader van de subsidieregeling Innovatie Agrarisch Onderwijs, uitgevoerd in samenwerking met het AOC Friesland, het toenmalige Van Hall Instituut in Leeuwarden en bedrijven in de noordelijke provincies. DE bijhorende digitale voorziening is geavanceerd en ‘dedicated’, d.w.z. precies passend bij de activiteiten en behoeften van het project, en werd later in verschillende projecten opnieuw gebruikt.

 
Status